vrijdag 18 juli 2008

Disney herschrijft The Frog Princess?

Het verhaal van de nieuwste Walt Disney Pictures animatie is nog maar pas op papier/PC uitgewerkt of er is al gedoe over ontstaan. Volgens critici bevat The Frog Princess verschillende racistische en seksistische elementen. Disney speelt het nu op safe en heeft inmiddels de animatie film totaal veranderd.

Enkele weken geleden kondigde Disney nog met veel trots hun nieuwe animatie film aan die in 2010 in de bioscoopzalen moet verschijnen. The Frog Princess verteld het verhaal van Mammy, een gekleurde kamermeisje dat voor een debutante werkt in Amerika en wordt gekidnapt door een voodoo-priester. Gelukkig wordt ze tegen het eind gered door haar blanke droomprins. De Walt Disney Company verklaarde erg trots te zijn op hun “eerste gekleurde animatie heldin”

Toch is het net deze situatie waarover veel mensen moeite mee te hebben. “De naam Maddy verwijst naar de slaven naam Mammy, in de jaren 50. “Daarbij is de gekleurde Maddy de hulp van een rijke, blanke Southern Belle. En dit verwijst naar de tweede hint van slavernij.”

Walt Disney Pictures lijkt de situatie zeer ernstig te nemen, want de woordvoerdster van de Walt Disney Company verklaarde zo pas dat de animatie er helemaal anders zal uitzien dan oorspronkelijk werd voorgesteld. “De film speelt zich af in New Orleans tijdens de hoog dagen rond de jazz scene. De hoofdrol is weggelegd voor de 19 jarige prinses Tiana, een ware heldin. Alle personages en verhaal elementen zullen correct en met respect worden uitgebeeld.” Om negatieve reacties met de gekleurde prinses Tiana te vermijden, nu heeft Disney de naam veranderd in The Princess and The Frog.

Disney beweert hun eerste gekleurde animatie film te hebben gemaakt maar ga eens terug naar een andere Disney classic Pocahontas?

Bron: Disneyinparis.tk/fanmail

Sleeping Beauty is terug in Disneyland!

Sleeping beauty is weer helemaal terug in Disneyland Resort Paris, en wel door de vele merchandise die deze week is binnen gekomen, van beelden van Malefincent, Snowglobes, en andere leuke goodies. De rede is? dat eind van dit jaar de 40 jarige jubileum DVD uit de Disney Vault komt van deze schone slaapster. Ook zijn er nieuwe jurken te bewonderen in de Disney-Store al sliep ze honderd jaar deze classic Disney Character is weer helemaal terug van weggeweest!

Bron: Disneyinparis/fanmail

Disney houdt op te bestaan bij Hong Kong Disneyland?

Shanghaï Disneyland komt er niet omdat de beide partijen er niet zijn uitgekomen, hebben ze besloten om het bij 5 Disneyland’s voor gezien te houden. Disney houdt natuurlijk niet op dat is onzin! want Disney is tijdloos zelfs voor de toekomst is dat wel gebleken. Disney is nog steeds populair! Wel zegt Disney dat er in Hong Kong Disneyland wel nieuwe dingen bij worden gebouwd zoals een ToonTown.

Bron: NBC