maandag 28 juli 2008

Depp opnieuw in Disney film!

Regisseur Tim Burton neemt het klassieke kinderverhaal onder handen. “Tim heeft al jarenlang plannen om ‘Alice in Wonderland’ te verfilmen. Hij heeft een bijzonder talent om kinderverhalen een draai te geven zodat ze aangrijpende, griezelige fabels worden die zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Hij heeft zijn plannen voor ‘Alice’ bewaard tot er voldoende budget was. Nu Disney met hem in zee wil gaan, is geld geen probleem meer”, aldus een bron in de Britse pers. Disney maakte in 1951 al een filmversie van ‘Alice in Wonderland’.
Johnny Depp gaat het personage Mad Hatter spelen in een nieuwe filmversie van ‘Alice in Wonderland’.


Regisseur Tim Burton neemt het klassieke kinderverhaal onder handen.Zevende samenwerking, het wordt de zevende keer dat Depp met Burton samenwerkt. Ze oogsten al eerder samen succes met ‘Edward Scissorhands’, ‘Ed Wood’, ‘Sleepy Hollow’, ‘Charlie and the Chocolate Factory’, ‘Corpse Bride’ en ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’.

Don Quichote Intussen raakte ook bekend dat Depp samen met regisseur Terry Gilliam ‘The Man Who Killed Don Quixote’ weer nieuw leven gaat inblazen. Dat project werd in 2001 na slechts vijf dagen stilgelegd. Wat er toen allemaal foutliep, is te zien in de documentaire ‘Lost in La Mancha’. Acteur Jean Rochefort werd op de eerste draaidag geveld door een dubbele hernia, op de tweede dag viel de filmset in Madrid ten prooi aan een overstroming. Depp weigerde toen te wachten tot zijn tegenspeler hersteld was en trok zich terug, waardoor financiers hun steun introkken en het hele project afgeblazen werd.

Bron: Magicforum