woensdag 8 oktober 2008

Disney verwacht de DVD te vervangen in 2 jaar

Walt Disney Company, het een na grootste Amerikaanse mediabedrijf, zegt dat de Blu-ray Discs de DVD's binnen 2 jaar zullen inhalen in Amerika. Consumenten zullen de nieuwe technologie veel eerder aanschaffen dan we eerst dachten? ''David Jessen, Disney Vice President van de Blu-ray en DVD creatieve productie, melde dit in een interview in Milan Today.

Het is slechts nog een kwestie van tijd want de verkoop van Blu-ray is in Amerika al aardig gestegen vergeleken met die van de dvd.

In februari is door de Blu-ray disc technologie gewonnen van Toshiba Corp 's HD DVD, het instellen van het nieuwe high-definition standaard in de entertainment industrie is het grootste High-Defention oorlog sinds de VHS beat Betamax in de jaren 1980. Blu-ray-discs kunnen wel 50 GB aan data opslaan dat is ongeveer zes keer meer dan conventionele dvd's, volgens de website van deze video-standaard.

Disney is al begonnen met het vrijgeven van klassieke films met (bijvoorbeeld) Sleeping Beauty die deze maand voor het (eerst) uitkomt op Blu-ray-formaat om consumenten aan te moedigen om deze technologie te gaan gebruiken, aldus een verklaring van Business Wire gisteren. Deze film is de eerste introductie tot het Blu-ray Disc Live-netwerk systeem, waardoor kijkers op verschillende locaties kunnen chatten en gemeenschappen creƫren tijdens het kijken van deze zelfde film.

Disney zei in deze introductie verder dat deze functie in eerste instantie alleen beschikbaar is voor Amerika. Dankzij deze interactiviteit kunnen we nu al meer dan we dat we nu kunnen doen met dvd's,''zei Jessen. Blu-ray is robuster en de user experience bestaat nu uit meer verschillende lagen. We zijn nu alleen nog maar bezig met het topje van de oppervlakte van wat we kunnen doen met de komst van deze nieuwe disc.

Bron: Dapsmagic