woensdag 24 september 2008

Netflix gaat samenwerking aan met CBS & Disney

Netflix heeft overeenkomsten gesloten met televisieomroep CBS en The Walt Disney Company. De Amerikaanse filmverhuurder breidt hiermee zijn aanbod van online tv-content voor zijn abonnees flink uit.

Klanten van Netflix kunnen door de overeenkomsten series als CSI en Numb3rs een dag na de tv-uitzending via internet terugkijken. De deals passen in de gewijzigde strategie van Netflix, waarbij de focus niet meer ligt op het verhuren van fysieke dvd's, maar op het online verhuren van series en films. Netflix zette deze koers al eerder in en kreeg hierin navolging van onder meer Apple en Amazon.

Netflix en bedrijven die soortgelijke diensten willen aanbieden, hebben de afgelopen jaren flinke weerstand ondervonden van de licentiebeperkingen die televisie- en filmmakers hanteren in een poging hun dvd te beschermen. Pas recentelijk lijkt het in Hollywood door te dringen dat online-distributie een toekomst heeft. Zo maakten diverse grote studio's eerder bekend dit jaar zelf een vod-dienst te starten.

Netflix verwacht zijn aanbod de komende maanden flink uit te kunnen breiden. Het bedrijf biedt momenteel ongeveer 12.000 video's online aan, terwijl zijn dvd-aanbod boven de 100.000 stuks uitkomt. Sinds vorig jaar geeft Netflix klanten met een dvd-abonnement al de mogelijkheid om zonder extra kosten films en series naar hun pc te streamen.

Bron: Tweakers.mobi/nieuws